< < < NAZAD

Izložba

Pomeranje granica / 3

28. decembar 2016 – 24. januar 2017.

Svečano otvaranje: sreda, 28. decembar 2016. u 19 časova

Izložbu će otvoriti: Jadranka Simonović, profesorka Univerziteta umetnosti u Beogradu

Autorski koncept izložbe: Maja Gecić i Snežana Pešić - Rančić

Organizacija izložbe: Maja Gecić i Marina Kocareva Ranisavljev

Program radionica

Realizacija radionica je u saradnji sa umetnicima i studentima visokoškolskih instiucija (Fakultet primenjenih umetnosti - FPU, Odsek dizajn tekstila i Visoka tekstilna škola - DTM u Beogradu, odsek Dizajn tekstila i odeće).

17. januar u 17 časova
Radionicu vodi autorka Snežana Skoko

Prezentacija trogodišnjeg rada na projektu sa migrantima “Granica je zatvorena” realizovanog u saradnji sa Grupom 484 u azilantskim centrima u Srbiji. Jednodnevna radionica sa temom “KAKO VIDIM MAPU SVETA” a oslanja se na iskustvo stečeno tokom višegodišnjeg umetničkog rada.

Učesnici radionica / studenti: Katarina Nikolić, Milica Janjić, Monika Varga, Sonja Đuričić, Dunja Čongradac, Nevena Saraković, Lazar Vuković, Jelena Ivanović, Dragana Kostić, Danilo Cerović.

20. januar od 15 časova; 21. i 22. januara od 11 časova
Radionicu vodi autorka Rei Gold

Prezentacija autorskih radova tehnikom filcanja, inspirisanih upotrebnim predmetima od stakla. Trodnevna radionica sa temom “Tradicionalna tehnika kao umetnička forma od domaće nepredene vune”.

Umetnički radovi autorke će biti izloženi od 16. do 24. januara.

"Oduvek me je privlačila lepota stakla, tako sam se i odlučila za neke od oblika mojih omiljenih dizajnera koji rade sa staklom, Lino Taljiaprjetra, i Dante Marioni, kao i drugih čije sam radove videla u “Staklo centru” u Pitsburgu. Inspirisana tim stkalenim oblicima stvaram filcane elemente koje bih mogla da koristim za presvlaku/dekoraciju za upravo te iste staklene predmete. Uživam u eleganciji tih oblika i nadam se da tu lepotu uspevam da zabeležim u mom radu. Verujem u stvaranje lepote koliko god je to moguće. Mislim da je to svetu potrebno."

Rei Gold

Učesnici radionica / studenti: Katarina Nikolić, Milica Janjić, Monika Varga, Đorđe Golubović, Mina Antonijević, Sanja Vasić, Teodora Topolić, Arpad Pulai, Marija Simić, Marija Marić.