...POČETNA ...NAZAD

Izložba:

!ndiaserbia
26. februar - 14. mart 2015. godine

Svečano otvaranje izložbe: četvrtak, 26. februar 2015, 19 časova

Organizatori: Exit fondacija, Amabasada Indije i Muzej primenjene umetnosti.

Exit Fondacija, Ambasada Indije i Muzej primenjene umetnosti (MPU) Vas pozivaju na svečano otvaranje izložbe 50 najboljih radova na foto-takmičenju IndiaSerbia 2014. četvrtak 26. februara u 19 časova u Muzeju primenjene umetnosti.

Na izložbi će biti prikazano 25 pobedničkih radova iz Indije, te isto toliko iz Srbije, koji za cilj imaju zbližavanje dveju zemalja i njihovih kultura. Autor najboljeg rada iz Srbije osvojio je glavnu nagradu i put u Indiju, u kojoj je boravio prošlog meseca, dok će autor najboljeg rada iz Indije boraviti u Srbiji ovog leta kada će posetiti i Exit festival, zajedno sa ostalim finalistima konkursa. Desetočlani žiri je činilo po pet istaknutih fotografa iz Indije i Srbije, a na konkurs je dospelo više od 1500 fotografija.

Autor nagrađenog rada iz Srbije je Zoltan Bisak, dok je Samir Basu autor pobedničke fotografije iz Indije.

Pored pobednika konkursa, na otvaranju izložbe govoriće NJ.E. ambasadorka Indije Narinder Čahuan, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Ljiljana Miletić Ambramović i predstavnici Exit fondacije, nakon čega će biti upriličen svečani koktel za zvanice sa demonstracijom tradicionalnog indijskog plesa, muzike i Yoge.

Izložba „IndiaSerbia“ će trajati u periodu od 26. februara do 14. marta 2015. godine Više informacija o projektu „IndiaSerbia“ možete pronaći na zvaničnoj prezentaciji: www.indiaserbia.com.

Fotografije radova
Fotografije sa otvaranja izložbe

Autor fotografija: Veselin Milunović

Organizatori: Exit fondacija, Amabasada Indije i Muzej primenjene umetnosti.