< < < NAZAD

Izložba

„DIZAJN IGRALIŠTE“

RADIONICA TEHNIČKE ŠKOLE „DRVO ART“

7 - 15. mart 2014.

Tema: STONA LAMPA

Mesto izložbe: Muzej primenjene umetnosti, Galerija “Žad“

Svečano otvaranje: petak, 7. mart 2014. u 18 h

Organizator: Tehnička škola “Drvo art“, Beograd

Tehnička škola „Drvo art“ po šesti put organizuje međunarodnu kreativnu radionicu „Dizajn igralište – Design Playground“ u kojoj, pored domaćina, učestvuju srednjoškolci iz njihovih partnerskih škola iz EU. Radionica će se održati u prostorijama Škole u periodu od 3. do 7. marta 2014. godine. U toku radionice, učenici prave prototipove na zadatu temu i od ograničene količine materijala. Tema ovogodišnje radionice je „Stona lampa“. Ovoga puta, učesnici radionice će se, oprobati u kombinovanju tradicionalnih i novih materijala, tj. drveta i rehau vision materijala.

Sve dosadašnje radionice su imale uspeha te su radovi nastali u toku radionica bili izlagani na brojnim značajnim manifestacijama u oblasti dizajna („Beogradska nedelja dizajna“, „Mixer Expo Design“, „Mikser“, Sajam nameštaja) i u Muzeju primenjene umetnosti. Već dve godine, kreativni radovi učenika „Drvo arta“ i njihovih vršnjaka iz Evrope, dostupni su i međunarodnoj publici. Kreacije mladih dizajnera su bile prezentovane i na najprestižnijim dizajnerskim manifestacijama kao što su Međunarodni sajam nameštaja u Milanu, odnosno Milanska nedelja dizajna i Sajmu industrijskog dizajna u Madridu.

Zahvaljujući izlaganju na međunarodnim sajmovima, Škola je uspostavila saradnju sa stranim socijalnim partnerima iz privrede od kojih je najznačajniji austrijska firma „Blum“, najveći svetski proizvođač okova za nameštaj. Kreativna radionica „Dizajn igralište – Design Playground“ i socijalno partnerstvo sa stranim firmama doprineli su tome da Škola i njen rad budu predstavljeni kao primer dobre prakse na Sastanku Sektorske grupe o kretanju radnika, socijalnoj saradnji, razvoju ljudskih resursa, informacionom društvu, inovacijama u okviru Unapređenog stalnog dijaloga Republike Srbije i Evropske unije.

Značaj radionice prepoznali su Sekretarijat za obrazovanje grada Beograda, opština Stari grad koji od samog početka finansijski podržavju ovu inicijativu „Drvo art“ škole, Erste banka i nemačka firma Rehau, koja je donirala nove materijale, dok Muzej primenjene umetnosti kreativnim srednjoškolcima besplatno ustupa prostor za izlaganje.

Organizator: Tehnička škola “Drvo art“, Beograd