< < < NAZAD

Izložba

14. trijenale keramike

11 - 31. maj 2013.

Svečano otvaranje: subota, 11. maj 2013. u 13 časova

Predavanje: subota, 11.maj 2013. u 14 časova, Emeše Kormoš (Emese Kormos ), umetnički sekretar Ateljea savremene umetnosti, Kečkemet održaće prezentaciju " Savremeni umetnički studio keramike u Kečkemetu".


Kustos izložbe: Biljana Vukotić, kustoskinja Odseka savremene primenjene umetnosti MPU

Saradnik na izložbi: Jelena Gagić, istoričarka umetnosti

Organizatori: Muzej primenjene umetnosti, Beograd i Moderna galerija „Likovni susret“, Subotica

Larisa Ackov, Suprotni svet
samostalna izložba dobitnice Velike nagrade 13. trijenala keramike

Keramičarka Larisa Ackov jedna je od najprepoznatljivijih umetnica koje stvaraju u ovom mediju i dobitnica je Velike nagrade 13. trijenala keramike 2009. godine. U svojoj umetničkoj iskrenosti Larisa Ackov izlaže se mogućnosti prihvatanja ili odbacivanja onoga što je suština njenog stvaralaštva. Istovremeno, do kraja identifikujući svoje unutrašnje svetove s onima koje izlaže oku posmatrača, umetnica ne želi da izbegne da pogledu izloži i suštinu. Obuhvatanje suštine odgovarajućim oblikom, odevanje nepredmetnog, postaje tako njen zadatak, postavljanje jednačine čiji rezultat je autentično umetničko delo.

Nela Tonković, istoričarka umetnosti
(14. trijenale keramike, Likovni susret, Subotica, 2012-2013)

Rođena u Pančevu 1971. godine. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za keramiku 1998. godine, a magistrirala 2004. godine. Priredila je trinaest samostalnih izložbi i učestvovala na više od sedamdeset žiriranih grupnih izložbi, u zemlji i inostranstvu. Nosilac je devet nagrada, među kojima se posebno ističe Velika nagrada Trijenala keramike, održanog u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu 2009. godine. Bavi se i slikarstvom i autorskim stripom. Član je ULUPUDS-a od 2001. godine.

Radovi sa samostalne izložbe Larise Ackov

Suprotni svet

Kustos izložbe: Biljana Vukotić, kustoskinja Odseka savremene primenjene umetnosti MPU