< < < NAZAD
34. salon arhitekture

najprestižnija smotra domaće arhitekture sa sloganom

u ogledalu... dođi i ogledaj se
28. mart - 30. april 2012.

Svečano otvaranje i dodela nagrada: sreda 28. mart 2012. u 19 časova

Organizator: Мuzej primenjene umetnosti

Kustos Salona: mr Ljiljana Miletić Abramović

KNAUF i Salon arhitekture pozivaju vas
na After Party 19:30 - 23:30 Playground,
Topličin venac, (preko puta MPU)

34. SALON ARHITEKTURE

U ogledalu... Dođi i ogledaj se... je slogan 34. Salon arhitekture koji će se održati u Muzeju primenjene umetnosti od 28. marta do 30. aprila 2012.

Već više od trideset godina prolećni meseci mart i april protiču u znaku Salona arhitekture koji je prvorazredni arhitektonski i kulturni događaj u našoj sredini i svojevrsno "ogledalo" različitih arhitektonskih dostignuća i traganja. Ova atraktivna i renomirana manifestacija okuplja arhitekte iz zemlje, regije i inostranstva i afirmiše izabranu sliku savremene arhitektonske scene, usmeravajući našu pažnju na ono što je važno i na ono (u arhitekturi) što je dobro urađeno. Salon svake godine u svom pratećem programu predstavlja veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, otvara brojne teme bitne za savremenu arhitekturu i društvo, animira studentsku i drugu zainteresovanu publiku u okviru eksperimentalnih i edukativnih radionica i daje šansu za razmenu iskustava.

Žiri koji se sastoji od uglednih domaćih i internacionalnih profesionalaca,Vladan Đokić, Vasa Perović, Maria Hellström Reiner, Vladimir Lojanica i Ajla Selenić, dodeliće prestižni Grand Prix kao i nagrade po kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment i istraživanje, gost, publikacije. Kustos Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i v.d. direktor MPU.

Sve detaljnije informacije o programu 34. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti i u medijima.