< < < NAZAD
Izložba

"DIZAJN IGRALIŠTE"
RADIONICA TEHNIČKE ŠKOLE "DRVO ART"

16 - 23. mart 2012.
Muzej primenjene umetnosti, Galerija "Žad"
Tema: "Samostojeći čiviluk"

Tehnička škola "Drvo art" po četvrti put organizuje međunarodnu kreativnu radionicu "Dizajn igralište – Design Playground" u kojoj, pored domaćina, učestvuju srednjoškolci iz Mađarske, Italije i Bugarske koji se bave dizajnom i proizvodnjom nameštaja. Radionica će se održati u prostorijama Škole u periodu od 12. do 16. marta 2012. godine. U toku radionice, učenici prave prototipove nameštaja na zadatu temu i od ograničene količine materijala. I ove godine tema je inspirativna.

Sve dosadašnje radionice imale su uspeha, tako da su radovi koji su nastali na njima izlagani u Muzeju primenjene umetnosti i u nekoliko ustanova kulture ("Grad", Dečji kulturni centar, "Vuk Karadžić"), prikazani na brojnim značajnim manifestacijama u oblasti dizajna ("Beogradska nedelja dizajna", "Mixer Expo Design", "Mikser", Sajam nameštaja) i drugim javnim manifestacijama ("Dani evropske baštine", "Jevremova ulica susreta", "Serbia Open", "Dan Evrope" i dr.).

Za postignute rezultate Škola je dobila priznanja od privrednih subjekata kao što su Diploma Beogradskog sajma nameštaja za unapređenje praktične nastave (2009.), Specijalno priznanje za inovativnost nastave (2010.), Specijalno priznanje za prototipove elemenata komadnog nameštaja urađenih na međunarodnoj radionici (2011.) i nekoliko nagrada "Agencije za drvo".

Svoju kreativnu radionicu "Drvo art" škola će imati prilike da predstavi i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu (17 – 22. april) za šta je dobila poziv organizatora najprestižnijeg svetskog sajma nameštaja.

Na "Dizajn igralištu" ove godine svoju kreativnost pokazaće učenici Dizajnerske škole iz Beograda, Roth Gyula Gyakolo szakkozepisola es kollegium iz Šoprona (Mađarska), IPSIA Brugnera iz Brunjere (Italija), Nacionalna gimnaziя za priložni izkustva "Trevnenska škola" iz Travne (Bugarska) i "Drvo art" škole. Aktivnosti predviđene programom radionice odvijaće se svakodnevno od 9,00 do 17,00 časova, u ulici Cara Dušana 23.

Muzej primenjene umetnosti svesrdno podržava ovaj internacionalni, radioničko- edukativni program koji je inicirala škola "Drvo art" iz Beograda.

Kustos izložbe: Mr Milica Cukić, muzejski savetnik, šef umetničkog odeljenja, Odsek za odnose s javnošću