< < < NAZAD
Izložba studenata završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu

DIPLOMA 2011

7 - 29. jul 2011.
Svečano otvaranje: Četvrtak, 7. juli 2011. u 19 časova
Koordinator izložbe: Nikola Božović, profesor FPU
Postavka izložbe: Tijana Sekulić, profesor FPU
Muzej primenjene umetnosti u svojim galerijama, kao i svake godine priređuje tradicionalnu izložbu diplomaca. Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstaviće se svojim najuspešnijim radovima na izložbi Diploma 2011.

Na izložbi će biti zastupljeno svih deset specijalizovanih odseka i osam ateljea FPU - Zidno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Unutrašnja arhitektura, Primenjena grafika (Grafika i knjiga; Grafički dizajn; Fotografija), Scenografija, Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim), Tekstil, Keramika, Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika; Konzervacija i restauracija skulptura; Konzervacija i restauracija umetničkih dela na papiru;).

U tekstu kataloga dr Ivana Kuzmanović Novović, docent FPU kaže:

"Sugestivnost izloženih radova dopušta posmatraču izlet u magiju pozorišne scene, a novi vid prostornog razmišljanja koje mladi umetnici prezentuju uključuje ga u interakciju sa umetničkim delom. Panorama izloženih radova studenata svih odseka FPU pokazuje njihov uporan i kontinuirani rad, uz nesebično angažovanje nastavnika, stručnih tehničkih saradnika. Učešće na konkursima i projektima, kao i delotvorna saradnja sa ustanovama kulture i privrednim institucijama rezultat su uspešnog i uhodanog tima.

.....Svedoci smo teške ekonomske krize koja utiče na smanjenje kriterijuma vrednosti, a populaciju vodi ka prepoznatljivoj i jeftinoj formuli kulture, bez afiniteta za autentične vrednosti iz prošlosti. Stoga su se i ovogodišnji diplomci FPU našli na vetrometini vladajućih trendova u kulturi i umetnosti. Očekujemo njihov kreativni doprinos savremenim kretanjima u umetničkom stvaralaštvu, dijalog sa međunarodnom umetničkom scenom i … vedrinu na njihovim licima."

Koordinator izložbe: Nikola Božović, profesor FPU
Postavka izložbe: Tijana Sekulić, profesor FPU