< < < NAZAD
Izložba

33. SALON ARHITEKTURE
Znaci života: arhitektura oko nas...

24. mart - 30. april 2011.
Svečano otvaranje i dodela nagrada: četvrtak, 24. mart 2011. u 19 časova
Grupa Škart – Performans
Organizator: Мuzej primenjene umetnosti
33. Salon arhitekture sa sloganom Znaci života: arhitektura oko nas... održaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 24. marta do 30. aprila 2011. Cilj ove popularne izložbe, jedne od bitnih kulturnih manifestacija Beograda, je da afirmiše kvalitetnu arhitekturu i arhitekte iz zemlje i inostranstva.

Atraktivnosti i aktuelnosti Salona doprineće specijalni Gost Randić – Turato, arhitektonski tim iz Rijeke, a očekuje nas i dinamični prateći program koji sadrži seriju predavanja, prezentacija, manje tematske izložbe, okrugli sto, simpozijum o memorijalnoj arhitekturi, studentske radionice...Među njima su atraktivni nastup Grupe Škart na otvaranju i tokom trajanja izložbe, (Škartovci će prezentovati svoj rad "Klackalište", poligon neravnoteže sa kojim su predstavljali Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2010. godine.) Takođe, izdvajamo i gostujuću izložbu " Italijanska moderna arhitekture u Puli 1930-1940, priča o perifernom racionalizmu", kao i okrugli sto i studentsku radionicu Docomomo Srbija.

Žiri 33. Salona arhitekture u sastavu - Ljiljana Blagojević, Ana Džokić, Dejan Miletić, Jovan Sarić i Goran Vojvodić dodeliće, od radova koji su prošli selekciju, Grand Prix - Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u različitim kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment-istraživanje, publikacije, gost.

Kustos Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos, muzejski savetnik Odseka za arhitekturu MPU.

Sve detaljnije informacije o programu 33. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti.

Radno vreme muzeja i muzejske prodavnice: utorak - subota 11:00 – 19:00 časova

Kustos izložbe: Mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos, muzejski savetnik, Odsek za arhitekturu