< < < NAZAD
Radionica tehničke škole "Drvo art" i škola iz zemalja Evropske unije

Dizajn igralište

Izložba radova u Galeriji Žad Muzeja primenjene umetnosti
11 - 20. mart 2011.

Svečano otvaranje, 11. mart u 18 časova
Izložbu će otvoriti i podeliti nagrade najboljima Ana Danilović, podpredsednica opštine Stari grad
Kreativna međunarodna radionica "Dizajn igralište - Design Playground" po treći put će, u Beogradu, okupiti kreativne srednjoškolce iz Mađarske, Italije i Bugarske, koji će sa svojim domaćinima, učenicima Tehničke škole "Drvo art", izrađivati komade na temu "Sitting to go".

Cilj dugogodišnje uspešne saradnje je razmena iskustava učenika i nastavnika iz Srbije sa njihovim kolegama iz zemalja Evorpske unije, ali i promocija i približavanje Beograda i Srbije mladima iz Evrope. Iz ogromne kreativne energije koja se stvara tokom svakog susreta rodila se ideja da ovakva okupljanja u našem glavnom gradu postanu tradicionalna.

Škola je do sada već dvaput organizovala istoimenu međunarodnu kreativnu radionicu i postigla uspeh koji joj je doneo priznanja subjekata iz privrednog sektora, kao što su Diploma Beogradskog sajma nameštaja za unapređenje praktične nastave (2009.) i Specijalno priznanje za inovativnost nastave (2010.). Radovi učenika, nastali tokom radionice, bili su izloženi na brojnim značajnim manifestacija u oblasti dizajna kao npr. "Beogradska nedelja dizajna", "Mixer Expo Design", "Mikser", Sajam nameštaja, izložbe u Dečjem kulturnom centru i brojnim drugim javnim manifestacijama kao što su "Jevremova ulica susreta", "Serbia Open", "Dani Vračara", "Dan Evrope" i dr.

Na izložbi "Dizajn igralište" ove godine svoju kreativnost pokazaće učenici Dizajnerske škole iz Beograda, Roth Gyula Gyakolo szakkozepisola es kollegium iz Šoprona (Mađarska), IPSIA Brugnera iz Brunjere (Italija), Nacionalna gimnaziя za priložni izkustva "Trevnenska škola" iz Travne (Bugarska) i "Drvo art" škole iz Beograda.

Realizovani radovi u vidu izložbe biće prezentovani u galeriji Žad Muzeja primenjene umetnosti.

Ova kreativna saradnja značajno doprinosi kvalitetnoj edukaciji i formiranju naših budućih stručnjaka za drvo. Muzej primenjene umetnosti svesrdno podržava ovakvu aktivnost škole "Drvo art" i internacionalnu saradnju koju je škola inicirala između srodnih evropskih stručnih škola.
Kustos izložbe: Mr Milica Cukić, muzejski savetnik, šef umetničkog odeljenja, Odsek za odnose s javnošću