< < < NAZAD
Izložba

SIGNUM
Škole za dizajn iz Beograda

21 – 31. oktobar 2010.
Svečano otvaranje: četvrtak, 21.. oktobar u 19 časova
Izložbu otvara: Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra prosvete RS


Izložba pod nazivom SIGNUM bavi se stvaralaštvom profesora Škole za dizajn u Beogradu, i to od njenog osnivanja 1963. godine do ovih dana, kao i uticajem koji su oni imali na niz generacija talentovanih učenika.

Škola za dizajn u domenu svoga rada i delatnosti, obrazovanjem mladih i talentovanih ljudi, pružajući im kvalitetna tehnička i estetska saznanja, daje maksimalan doprinos društvu. Najvažniju ulogu u tom procesu preuzeli su na sebe sjajni pedagozi od Miroslava Fruhta, Ninele Pejović, Miloša Gvozdenovića i Ljubomira Pavićevića – Fisa, sve do aktivne generacije nastavnika. Osim što su bili i ostali nezaboravni učitelji, oni su i sami dali veliki stvaralački doprinos razvoju srpskog dizajna o čemu svedoči ova izložba.

Izložba se sastoji od 70 radova profesora svih generacija i svih odseka Škole i jednostavno predstavlja smotru „dobrog dizajna“. Generacije profesora su svojim predanim radom doprineli stvaranju osobenog karaktera koji ima Škola. Njihov entuzijazam i dobre namere osećaju se i danas kada nove generacije profesora nastavljaju istim putem.

S obzirom na činjenicu da Muzej u svojoj programskoj orijentaciji i delatnosti integriše sveobuhvatnu ideju dizajna, naša institucija svesrdno podržava rad Škole sa željom da se dugogodišnja uspešna saradnja nastavi ubuduće.Kustos izložbe: Mr Milica Cukić, muzejska savetnica MPU