. : Bečko znanje: gradske tehnologije i strategije : .

Izložba

Bečko znanje: gradske tehnologije i strategije
Vienna Know-how: Urban Technologies and Strategies

6 - 28. septembar 2010. godine
Svečano otvaranje izložbe: 6. septembar 2010 u 19 časova
Izložbu otvaraju: Željko Ožegović (član gradskog veća), dipl. ing. Zigrid Oblak (direktorka bečkog gradskog preduzeća Wien Holding d.o.o), dipl. ing. Brigite Jilka (direktorka Građevinske direkcije Beča) i dipl. ing. Aleksandra Fogl (direktorka firme TINA VIENNA d.o.o)

 


Izložba Vienna Know-how: Urban Technologies and Strategies prikazauje detaljan i sveobuhvatan uvid u „organizam“ Grada Beča. Posetioci izložbe će se upoznati sa velikim brojem inovativnih bečkih rešenja odabranih i simbiotički povezanih tematskih oblasti kao što su vode, razvoj grada, nekretnine, životna sredina, mobilnost, bezbednost, otpad, komunikacije, grad bez barijera, energija i strategiije.

Beč je jedan od najboljih gradova za život u svetu. "Sasvim normalno" – kažu istinski poznavaoci Beča, o čemu svedoči ova izložba. Izložba je od aprila do juna 2010. godine prikazana u Beču i prvi put se predstavlja u inostranstvu u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Svuda u Beču je prisutno angažovanje gradske uprave i gradskih preduzeća koji su vođeni devizom održivosti. "Ovom izložbom želimo da najbolja bečka rešenja iz oblasti gradskih i ekoloških tehnologija, koja služe građanima i najčešće nevidljivo deluju, predstavimo i u inostranstvu i pokažemo koliko je to važan doprinos za funkcionisanje jednog grada", kaže dipl. ing. Aleksandra Fogl.

Izložbu priređuje TINA VIENNA, gradsko preduzeće u sastavu Bečkog holdinga, a realizuje se u okviru „Bećkih dana“ u Beogradu.

Pogledajte website
TINA VIENNA


;
Kustos izložbe: Mr Ljiljana Miletić Abramović, muzejski savetnik, Odsek za arhitekturu