. : „BEOGRAD, GRAD IDEJA” : .

Izložba

„BEOGRAD, GRAD IDEJA”
Autor: Slaviša Savić – Ideaman (rođen 1973, 16. aprila, na Dan Beograda)

3 - 23. septembar 2009. godine
Izložbu će otvoriti u četvrtak, 3. septembra u 19 časova Dragan Sakan,
predsednik i kreativni direktor New Moment New Ideas Company

 


Slaviša Savić je grafički dizajner koji je pažnju beogradske publike osvojio nesvakidašnjim idejama za manifestaciju Dani Beograda koje je organizovao grad Beograd : godine 2007. sa monumentalnim slovima D.A.N.I. u Knez Mihailovoj ulici, a 2008. sjajnim konceptom "Beograd je svet" kojim je pokazao neverovatnu podudarnost mape sveta i mape Beograda. Njegovo dugogodišnje iskustvo na polju advertisinga i dizajna, čini da Slaviša na sebi svojstven način spaja ambijentalnu umetnost, kroz prizmu turističke atrakcije, u čemu vidi sjajan potencijal za brendiranje Beograda i podizanje njegove prepoznatljivosti na širem planu. Kako sam kaže, njegove ideje ne traže velika ulaganja, a koncepti koje predlaže gotovo uvek mogu Beograd da izdvoje kao originalnu destinaciju na karti sveta.

„Genius loci (lokalni duh). Iako su mu vrata evropskog kreativnog tržišta otvorena, Slaviša voli Beograd, veruje (a ja sam siguran) da se lokalnom idejom najlakše osvaja svet. Veruje u Beograd - grad ideja i veruje da sa svojim talentom može da živi u Beogradu, a da njegove ideje šetaju svetom „

Dragan Sakan

Prepoznatljiv i kao IDEAMAN, Slaviša Savić nas podseća da je čovek kreativno biće i jasno stavlja do znanja da nije grafički dizajner u klasičnom smislu, već želi da pokaže kako je ideja vrednija od bilo koje druge investicije, jer ostaje upamćena za sva vremena. Ova izložba je zapravo priča jednog Beograđanina koji želi da są svojim sugrađanima podeli energiju neuništivog entuzijazma i ljubavi prema Beogradu. Gradu ideja.

Ove godine se navršava deset godina kako je Slaviša diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za grafički dizajn. Odmah nakon diplomiranja, pa sve do danas, svoj profesionalni rad ostvaruje kao vodeći art director u najznačajnijim advertajzing agencijama u Beogradu, naročito u New Moment-u, gde Dragan Sakan prepoznaje i podstiče njegovo neobično stvaralaštvo. Dokaz tome su i mnogobrojne nagrade, od kojih je najznačajnija Epica, koju je dobio prošle godine za najbolji modni oglas u Evropi.

Koordinator izložbe: Milica Cukić, viši kustos