. : DIPLOMA 2009. : .

DIPLOMA 2009.

9 - 31. jul 2009.

 Fakultet primenjenih umetnosti
Univerzitet umetnosti u Beogradu

 

Izložba radova studenata pete godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu

Studenti završne godine  Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak,  predstaviće se od 9 – 31. jula u Muzeju primenjene umetnosti svojim najuspešnijim radovima na izložbi Diploma 2009.

Na izložbi će biti zastupljeno svih deset specijalizovanih odseka i osam ateljea FPU - Zidno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Unutrašnja arhitektura, Primenjena grafika (Grafika i knjiga; Grafički dizajn; Fotografija), Scenografija, Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim), Tekstil, Keramika, Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika; Konzervacija i restauracija skulptura; Konzervacija i restauracija umetničkih dela na papiru).

Već tradicionalna izložba Diploma i ovaj put će potvrditi da studenti nisu samo pasivni primaoci znanja, već i kreativne ličnosti koje, noseći ogromnu energiju, transponuju svoja umeća u radove, čiji će tek deo biti predstavljen u MPU. Mnogobrojne nagrade, osvojene još tokom studija potvrda su dobro osmišljenog i kvalitetnog programa proučavanja u različitim oblastima likovnih i primenjenih umetnosti koji se studentima pruža na ovoj visoko-stručno obrazovnoj instituciji.

http://www.fpu.edu.rs/

Koordinator izložbe: Angelina Folgić Korjak, muzejski savetnik, Odsek za edukaciju