Muzej primenjene umetnosti - Beograd / MajdanArt 2001 - 2003. / Prateći program

Beatriz Virš (Beatriz Würsch), Cirih / Barselona

Predavanje o savremenom dizajnu nakita u Švajcarskoj

Galerija Žad
24. april 2004. u 14h

 

Beatriz Vir š (Beatriz Würsch), švajcarski dizajner nakita i umetnički direktor galerije Forum Ferlandina u Barseloni, predstaviće beogradskoj publici savremene tendencije u švajcarskom dizajnu nakita predavanjem/slajd prezentacijom u Galeriji Žad Muzeja primenjene umetnosti.

Galerija Forum Ferlandina u Barseloni koju Beatriz Virš vodi od 1996. godine, specijalizovana je galerija za savremeni nakit, sa radioničkim prostorom koji okuplja umetnike iz celog sveta i kroz multimedijalne projekte i konferencijske programe podstiče istraživački odnos prema dizajnu nakita i njegovim kulturološkim referencama.

Karijera Beatriz Virš vezana je prevashodno za Švajcarsku i Španiju / Kataloniju, ali se uspešno odvija u mnogim drugim zemljama Evrope (Nemačka, Poljska, Francuska, Velika Britanija, Turska...) Kao specijalista za japanske tehnike u dizajnu nakita, Beatriz Virš je jedan od najboljih poznavalaca internacionalne scene i jedan od najaktivnijih 'podstrekača' transkulturalne razmene informacija i iskustva u ovoj oblasti modnog dizajna.

Gostovanje Beatriz Virš u Beogradu realizovano je u saradnji Muzeja primenjene umetnosti sa Ambasadom Švajcarske u Beogradu.