Muzej primenjene umetnosti - Beograd / 26. SALON ARHITEKTURE
Home Next

 

26 SALON ARHITEKTURE

28. februar 2004. godine do 28. marta 2004. godine, Muzej primenjene umetnosti

26. Salon arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti održava se u kontinuitetu već trideset godina, (Salon je osnovan 1974). Tokom ovog perioda Salon arhitekture je, zahvaljujući velikom interesovanju arhitekata, prerastao u jednu od najvećih i najspektakularnijih godišnjih izložbi Muzeja primenjene umetnosti koja ima veliki ugled kako u samoj arhitektonskoj struci tako i široj javnosti.

Moto ovogodišnjeg Salona je “Kvalitet-produkcija-eksperiment” čime je na sublimirani način označen karakter ove manifestacije. Time se rukovodio i selekcioni žiri prilikom odabira prijavljenih radova (Vera Risti ć Mihaljević, Nenad Rukavina i Ljiljana Miletić Abramović). Karakteristika je raznovrsnost radova i tema od arhitekture, enterijera, graditeljskog nasleđa, konkursa, publicistike kao i studentskih radova. Na 26. Salonu biće izloženo 130 radova u profesionalnim kategorijama i 25 u studentskoj kategoriji, dok će biti predstavljeno znatno više autora.

NAGRADE 26. SALONA ARHITEKTURE

PRATEĆI PROGRAM 26. SALONA ARHITEKTURE

Novoformirani Savet Salona arhitekture je inicirao buduću programsku politiku u smislu internacionalizacije Salona. Već na ovom Salonu imamao goste učesnike iz susednih zemalja: Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske kao i iz Poljske, Engleske.

Autor koncepcije, postavke izložbe, kataloga i medijator pratećeg programa je mr Ljiljana Miletic Abramovic, kustos Odseka za Arhitekturu Muzeja primenjene umetnosti.